HOME - RSS - AUTO TRANSLATE

28 mei 2011

Bezoek Soest, zaterdag 28 mei.

Deze prachtige plaatjes zie je in Sauerland. Een veld prachtige klaprozen in een zacht glooiend landschap.

Sauerland.

Het prachtige Sauerland in de omgeving van Soest.

Vakwerkhuizen in het centrum van Soest.

De crypte onder de Patroklikirche.

Het altaar in de Patroklikirche.

Een modern glas in loodraam in de St. Patroklikirche.

Deze haan kraait je in ieder geval niet wakker.

Een fontein met muzikanten.

Een prachtig altaarstuk in de Petrikirche.

De kansel in de St Petrikirche.

Een prachtig uithangbord.

Het gezellige centrum.

Een restaurant met een heel groot wijnvat naast de deur. Makkelijk als je veel mensen over de vloer denkt te krijgen.

De toegangdeur van de St. Maria zur Wiese kirche. In de volksmond wordt de kerk Wiesenkirche genoemd. Wat opvalt in de kerk zijn de enorme hoge glas in lood ramen.

Een prachtig altaarstuk.

Een glas in loodraam in de Wiesenkirche. Zij vallen op door hun enorme hoogte.


Zaterdag 28 mei.

Na het ontbijt zijn we in de auto gestapt en naar de stad Soest gereden, zo'n 50 km ten noorden van Andreasberg. Het was een rit door een prachtig landschap. Prachtige vergezichten wisselden zich af met donkere boswegen. Rechte wegen wisselden zich af met stukken waar in de haarspeldbochten flink gestuurd moest worden.
Zo nu en dan kwamen we door kleine dorpjes waar maar weinig te beleven is voor wat betreft drukte en dergelijke maar ze zien er daardoor wellicht juist aantrekkelijker uit.
In Soest aangekomen vonden we een parkeerplaats in het centrum.
Het gezicht van de stad met zijn middeleeuws karakter, wordt sterk bepaald door de 600 monumentale panden in het historische oude centrum. Een groot deel daarvan zijn vakwerkhuizen.
Er was markt en dat zorgde voor een gezellige drukte. We hebben ook de markt bekeken maar veel van onze gading was daar niet te halen.
We zijn daarna naar de St. Patrokli kerk en de St. Petri kerk gaan bekijken. De kerken zijn in de oorlog flink beschadigd door bombardementen. Gelukkig zijn ze er in geslaagd de kerken weer zoveel mogelijk in hun oude staat terug te brengen. Wat we niet helemaal begrepen was het feit dat de twee kerken direct naast elkaar stonden.
Daarna zijn we wat gaan shoppen. Anneke vond in een handwerkwinkel een aantal dingen waar ze heel blij mee was. Het zijn dingen welke te gebruiken zijn bij het Quilten dus dat stemt Anneke al snel blij.
In het centrum zijn heel veel winkeltjes te vinden. Ook de grotere zaken zoals C&A en Saturn en enkele grote Duitse zaken waren vertegenwoordigd.
Ook de horeca is in voldoende mate aanwezig. In een van de zaken hebben we heerlijk geluncht.
Daarna zijn we de Wiesenkerk nog gaan bezichtigen. Een indrukwekkende kerk waarin vooral de hoge glas in loodramen opvielen.
Daarna weer terug naar de auto. Op de weg terug naar het hotel hebben we nog getankt en wat boodschappen gehaald welke in Duitsland aantrekkelijker te koop zijn dan bij ons.

Reacties: 0

Schrijf een reactie - Laat weten wat je hier van vindt!