HOME - RSS - AUTO TRANSLATE

25 mei 2011

Bezoek Dresden en Meissen, 24 mei.

Piet voor ons hotel Rossau in het gehuchtje Rossau.Viersieringen boven de deuren van een wijnwinkel in Dresden.


Beeldje in het moderne winkelcentrum aan de Oude Markt.

Een enorme winkel van Apple in het winkelcentrum aan de Oude Markt.


Een winkel met lekkere hapjes.

Anneke rekent de koffie af die we hebben gedronken in een sjieke zaak in het moderne winkelcentrum aan de Oude Markt.Uithangbord te zien in Dresden nabij de Vrouwenkerk.In het kleine plaatsje Moritzburg. Hier liet de vorst August de Sterke het prachtige kasteel Moritzburg bouwen. Het ligt in een dijklandschap dat tot de favoriete jachtgebieden van de vorst behoorde.

Hoornblazer op de toegangsweg naar de Moritzburg.

De ingang naar het kasteel Moritzburg.Meissen met de dubbele torens van de gotische Domkerk en de Albrachtsburcht. Het is een stad waar de middeleeuwse tijd nog steeds in terug te vinden is.

Dit plaatje uit Meissen had ook honderd jaar geleden gemaakt kunnen worden.

De Vrouwenkerk in Meissen.

Een prachtig schilderwerk in de Vrouwenkerk.

Altaar in de Vrouwenkerk in Meissen.

Stadsbeeld in Meissen met uitzicht op de Domkerk.

De weg naar de Domkerk bestond voor een groot deel uit trappen.

De dubbele torens van de Domkerk in Meissen.

Altaar in de Domkerk.

Uitzicht over Meissen vanaf de toegangsweg naar de Domkerk.

Anneke rekent op een terrasje in Meissen de drankjes af. Let op de prijzen van een maaltijd.Dinsdag 24 mei.

Na een heerlijk nachtrust en dito ontbijt zijn we weer richting Dresden gereden. Eerst bij de toeristeninformatie langs geweest en daarna gaan shoppen.
We zijn in een zeer gelikt winkelcentrum op bezoek geweest. Als je hier zo nu en dan nog restanten van de DDR tegenkomt moet het voor de mensen die daarin opgegroeid zijn wel een hele schok teweeg hebben gebracht toen zij in deze luxe terechtkwamen. Zeer luxe kledingzaken, juweliers, parfumeriezaken, schoenenzaken, zeer veel eetgelegenheden, koffiecorners en theerooms wisselen elkaar daar af.
Overigens zijn de prijzen bij de meeste eetgelegenheden zeer voordelig. Voor 5 euro kun je je buik vol eten. Het Meissner porselein is daarentegen weer ongelofelijk duur. Voor 100 euro kan je amper iets vinden.
Bij de Vrouwenkerk shop zijn we daarna nog langs geweest om een tekening van de kerk te kopen.
Daarna zijn we naar het plaatsje Moritzburg gereden om het gelijknamige kasteel te bekijken. Het pittoresk gelegen kasteel ligt in het jachtgebied van de voormalige heerser August de Sterke.

Het laatste wat nog op de rol stond om naar toe te gaan was het stadje Meissen. Al voor je het plaatsje binnenrijdt zie de de dom met dubbele toren en de Albrachtsburcht hoog boven de rivier de Elbe uitsteken. Zij zijn zeer overheersend in het stadsbeeld. Natuurlijk is het allerbekendste artikel wat in de stad te vinden is het porcelein van Meissner. Het wordt er nog steeds ambachtelijk gemaakt en is wereldberoemd. Toeristen uit heel de wereld komen tegenwoordig langs om het peperdure porselein te aanschouwen en wellicht te kopen.
Wij zijn via stijle straatjes en het beklimmen van heel veel trappen naar de Dom gewandeld. Toen we kortademig boven aan kwamen zagen een lift...
Ja, dat kon ook maar was voor ons te laat!
Na de bezichtiging van de kerk zijn we weer via een andere weg terug geklauterd via heel veel trappen.
Daarna was het tijd om weer naar ons hotel in Rossau te rijden.
Op de autobaan hebben we ons weer verbaast over de snelheid waarmee sommige auto's over deze wegen scheuren.

Reacties: 0

Schrijf een reactie - Laat weten wat je hier van vindt!