HOME - RSS - AUTO TRANSLATE

28 augustus 2015

28 JUNI, zondag. Krimml.

Wat wisselvallig weer. Temperatuur was goed. Vandaag stond de Krimmler waterval op het programma. Dat betekende eerst een rit met de auto van ongeveer 1 uur naar Zell am See. Daarna met een lokaal spoorlijntje van Zell am See naar Krimml.
Het was weer eens wat anders zo’n reisje met de trein. Onderweg doe je tientallen kleine stationnetjes aan wat een gezellige boel is. In Krimml  staat een bus bij het station die je naar de ingang van de waterval brengt. Daarna moet je zelf aan de bak om al wandelend de waterval te gaan bekijken. Om helemaal boven te komen moet je ongeveer een uur een steil pad volgen. Onderweg zijn er op diverse plaatsen uitkijk punten. Wij hebben de tocht van een half uur genomen wat al behoorlijk afzien is. Je wordt echter getrakteerd op schitterende uitzichten op de waterval. Met veel geraas stort het water zich in drie gedeeltes naar beneden. De waternevel die dat opwekt dwarrelt vele meters van de waterval neer op het groen maar ook op de mensen die er lopen. Dat betekende dat veel fotocamera’s een bad hebben gekregen.
Nadat we hadden genoten van het watergeweld zijn we heerlijk gaan eten  met op de achtergrond de waterval. Daarna weer met het treintje naar Zell am See en met de auto verder naar huis.

De trein die ons naar Krimml zou brengen.

Het uitzicht uit de trein.

Het treinstationnetje van Krimml. 


Samen met haar sterrenbeeld poseert Anneke voor de waterval.


Met veel geraas en waternevel stort het water zich met donderend geraas naar beneden.

Onder deze boom wonen de boskabouters. 

Voor we naar huis gingen nuttigde Anneke nog even een enorme forel. Zag er wel heel lekker uit.


Reacties: 0

Schrijf een reactie - Laat weten wat je hier van vindt!