HOME - RSS - AUTO TRANSLATE

24 augustus 2015

25 juni, donderdag. Bad Gastein

Vanmorgen  werd ik gewekt om 6.30 uur. Ik vond het beetje vroeg voor in de vakantie..
Maar we zijn heel deze vakantie al erg vroeg opgestaan en je hebt wel wat aan je dag!
Om ca 8.00 uur waren wij klaar om te vertrekken. Ontbeten en koffie gedronken en op weg naar Bad Gastein.
Een dorp waar ik met mijn ouders al geweest ben en ook later met Piet en de jongens. Het was toen een zeer chique gebeuren met overal kuurhotels voor de beter gesitueerde op deze aardbol.
Ons doel was de Stubnerkogel, een kabelbaan die naar de 2250 meter gaat. De reis liep zeer voorspoedig en konden eenvoudig en gratis parkeren. Naast de kassa van de kabelbaan. We hebben voor deze 2 weken een Salzburgencard aangeschaft waar we “gratis” mee naar boven konden.
Boven aangekomen had je echt de “Woh factor”. Van alle kanten bezien had je een adembenemend uitzicht.. Ook was er en zeer spectaculaire hangbrug waar we zelfs 2 x overheen gelopen zijn.
Op de top op was en mooi gelegen restaurant waar we buiten in de het zonnetje van  koffie en heerlijke apfelstrudel hebben  genoten. Het weer was prachtig  vandaag. Beneden aangekomen zijn we Bad Gastein nog in gereden en daar gewandeld. Maar wat een grote teleurstelling was dat!
Echt vergane glorie van de ergste soort. Hotels die leeg staan en waar al jaren niets aan het onderhoud gedaan is. De eens zo mondaine plaats heeft nu wel erge trieste aanblik!

Behalve de grote waterval die is gelukkig  nog steeds erg indrukwekkend!Uitzicht uit de kabelbaan.


Rondom de top waren er overal bergen met sneeuw.


Anneke met koffie en heerlijke warme apfelstrudel in een lekkere vanillesaus. Dat was echt een lekkere verrassing. 


Het eindpunt van de Stubnerkogelbahn op 2230 meter hoogte.


Wat een mooi plaatje.


Badgastein, de plaats waar de groten der aarde vertoefden.


De machtige waterval die dwars door het stadje stroomt.


Het centrum omsloten door luxe hotels.


Het kerkje van de stad.


De tijd dat alle groten der aarde hier naar toekwamen ligt ver achter ons. Dat is ook goed te merken. In het centrum staan veel gebouwen leeg en heeft de verloedering toegeslagen. Heel veel luxe bad- en kuurhotels en winkels staan te koop. Het geeft de stad een armoedige uitstraling.


In het centrum hangen nog de foto's waarop de groten der aarde staan afgebeeld in Bad Gastein, zoals hier de sjah van Perzië.


Onze Prins Hendrik is ook te gast geweest in het kuuroord.


Anneke op weg naar een winkelstraat. Daar was de uitbaatster van een winkel blij dat ik een sterk afgeprijsd poloshirt kwam kopen. Op de raam van haar winkel stond te lezen dat zij er ook mee ophield.
Twee groten uit de muziekgeschiedenis waren hier ook ooit te gast.
Reacties: 0

Schrijf een reactie - Laat weten wat je hier van vindt!