HOME - RSS - AUTO TRANSLATE

24 augustus 2015

26 JUNI, vrijdag. Berchtesgaden

Vandaag was het prachtig weer toen we de dag begonnen. We hebben een bezoek aan Berchtesgaden in Duitsland gepland. Een prachtig stadje in het Duitse Beieren.  Het mooie stadje gesitueerd in misschien wel het mooiste stukje Duitsland.
Het oude centrum wordt opgesierd met prachtige gebouwen waarvan velen zijn versierd met prachtig schilderwerk op de muren. Kortom een stadje om bij mooi weer heerlijk op een terrasje te zitten achter een kopje koffie met heerlijk gebak. Wij hebben ook van zo’n traktatie genoten maar dat was toch niet het hoofddoel van het bezoek aan het stadje. Want naast alle liefelijkheid die het uitstraalt is het vooral bekend als de plaats waar het adelaarsnest van Adolf Hitler was gebouwd.
Het is gesitueerd op een 1834 meter hoog rotsplateau waarvan de wanden zeer steil omhoog lopen. Op deze rots heeft de Nationaal Socialistische Partij  in 1936 besloten om voor de 50e verjaardag van Hitler het Kehlsteinhaus, in de volksmond het Adelaarsnest genoemd, te bouwen.  In 1938 was het klaar waarna Hitler en zijn vertrouwelingen er veel verbleven.
Om er te komen moet men over een smalle in de bergwand uitgehouwen weg van bijna 7 km lengte. Met je eigen auto of motor mag je er niet rijden. Tegenwoordig rijden er speciale bussen om de drommen toeristen die er komen heen te brengen. Men komt dan op een grote parkeerplaats. Daar vandaan moet men door een 124 meter lange tunnel lopen waar aan het einde een verticale tunnel is uitgehouwen waarin een lift is gemaakt die je 124 meter omhoog brengt. Die lift komt uit in het Adelaarsnest.

Eenmaal boven heb je een schitterend uitzicht op de wereld om je heen.  Toch kom je er niet onderuit als je daar bent om te denken aan al de gruweldaden die daar zijn besproken en uitgedacht.

Berchtesgaden, een mooi en romantisch gelegen stadje in zuid Beieren.

Ook hier prachtig beschilderde gebouwen.

Gezellig keuvelend op de markt in traditionele klederdracht.

 Kopje koffie met een heerlijke groot stuk appelgebak met een likje slagroom. 


Reacties: 0

Schrijf een reactie - Laat weten wat je hier van vindt!