HOME - RSS - AUTO TRANSLATE

24 augustus 2015

22 JUNI, maandag. St. Johann im Pongau - Dorfgastein.

Mooi weer met veel blauwe lucht en zo’n 22 graden. In de namiddag werd het snel bewolkt.
Op het programma stonden een bezoek aan St. Johann im Pongau en een kabelbaan in Dorfgastein.
St. Johann im Pongau is een wat grotere plaats en het bestuurscentrum van Pongau. Het stadje valt op door de grootste kerk van Salzburgerland, de Pongauer Dom met twee hoge torens een prachtige blikvanger. Het oude centrum is rond de kerk gesitueerd en heeft gezellig veel winkeltjes en zelfs een winkelcentrum met onder andere C & A. We hebben er heerlijk koffie gedronken, wat gewandeld en de domkerk bezocht.
Aan het einde van de ochtend zijn we naar Dorfgastein gereden. Rond twaalf uur kwamen we daar aan. Bij de kabelbaan aangekomen bleek dat de eerste mogelijkheid om naar boven te gaan omstreeks 13.00 uur was. We zijn toen eerst maar gaan lunchen. De bestelde Wienerschnitzel en hamburger zagen er goed uit en smaakten ook voortreffelijk.
Daarna met de Fulseck Gondel-kabelbaan omhoog naar de top op ruim 2000 meter. In het midden van de baal is een tussenstation waar overgestapt moet worden.
Eenmaal boven werden we onthaald op een werkelijk schitterende bergwereld. De uitzichten lieten besneeuwde toppen zien van de bergwereld met eeuwige sneeuw en eis. Van de top van de berg gingen veel sky-divers in sierlijke bochten naar omlaag. Door de thermiek konden zij ongelofelijk lang blijven zweven en soms lukte het ze om omhoog te komen langs de berghelling. Het is en blijft een spectaculair gezicht om ze bezig te zien.
We hebben boven genoten van het uitzicht. Het weer hielp gelukkig mee waardoor we konden genieten van prachtige vergezichten.
Daarna weer terug naar Altenmarkt. Op de terugweg nog even het zwembad, voorzien van drie glijbanen, waarvan er één een looping maakt, bekeken.


  Op weg naar St. Johann im Pongau. Foto genomen vanuit de auto.

De kerk met de twee torens is al van verre te zien.

Het interieur van de kerk is zeer de moeite waard om te gaan bekijken.


Anneke geniet van een heerlijk kopje koffie op een terrasje in St. Johann im Pongau.


Voordat we in Dorfgastein naar de top van de Fulseck gaan genieten we nog even van een heerlijke lunch.


Uitzicht vanuit de gondel.


Boven op de top wordt je met deze beelden verrast. Als je er staat wordt je er stil van.


Anneke werkt boven op de berg nog even snel aan haar kleurenschema.


Op de berg heb je mogelijkheden om via mooie wandelpadden de omgeving te verkennen.


Schitterende bergwereld.Reacties: 0

Schrijf een reactie - Laat weten wat je hier van vindt!