HOME - RSS - AUTO TRANSLATE

23 augustus 2015

20 JUNI, zaterdag. Kitzbuhel - Zell am Zee.

Toen we wakker werden stortregende het. De halve dag hebben we dat weer gehad daarna knapte het gelukkig op.
Na de laatste spullen in de auto te hebben gezet zijn we in een natte wereld op weg gegaan naar Altenmarkt. We hadden twee stops ingepland de eerste in Kitzbuhel, de tweede in Zell am See. In Kitzbuhel regende het nog steeds pijpenstelen. Toch dapper het stadje ingegaan. Het is nog steeds een plaats met veel grandeur. Veel grote dure auto’s, winkels met dure exclusieve spullen en prachtige huizen, hotels en horeca.
Daarna door naar Zell am See. Gelukkig was het weer opgeknapt en was er zelfs zo nu en dan een zonnetje te zien. Het was er gezellig druk. Rondom de kerk was het een drukte van belang want er trouwden drie bruidsparen. Dat ging gepaard met muziek door een blaaskapel en veel klok gebeier. Een van de bruidsparen was zeer kleurrijk. Het was een legerofficier in ceremonieel tenue met natuurlijk een prachtige bruid aan zijn zijde. Veel van zijn gasten waren eveneens legerofficieren, ook allemaal in kleurrijke tenues, compleet met degens e.d.,  en veel dames in het lang. Bij een ander bruidspaar was vooral de kleding van de bruidegom opvallend.  Hij was in Oostenrijkse klederdracht waarbij hij een korte broek droeg. Voor daar waarschijnlijk niet opvallend maar voor veel toeristen zeker wel. Ook enkele bruiloft gasten droegen zulke kleding.
Daarna door naar Altenmarkt. Het bleek een leuk plaatsje te zijn wat groter was dan we hadden gedacht.
Ons appartement is er een in een complex compleet met zwembadje, mooie ligweide met ruimte om te BBQ  en ligstoelen om te luieren in de zon. Hopelijk laat de zon zich regelmatig zien. De vooruitzichten zijn gematigd positief.
Omdat het toch wel een vermoeiende dag was geworden zijn we vroeg te kooi gegaan.   
  
Kitzbuhel. Anneke onder de paraplu. 

Kitzbuhel. Een van de vele standbeelden die je overal in Oostenrijk tegenkomt.

De hoofdstraat in Kitzbuhel.

Het trappenhuis van een luxe warenhuis in Kitzbuhel.

Op weg naar Zell an Zee. Regen regen en nog eens regen.

Zell am Zee. Een trouwerij in klederdracht. De bruidegom in korte broek maar de bruid in een prachtige witte jurk.

Ook in Zell am Zee werden we getrakteerd op regen. 

Ondanks de regen werd er getrouwd. Hier een tweede trouwpaar dat we tegen kwamen. Hier geen korte broeken maar uniformen. 

Nadat de twee trouwparen de kerk in waren gegaan volgde het muziekkorps. Zij hadden in het stadje ook al hun klanken ten gehore gebracht.

Het stadhuis van Zell am Zee.
Reacties: 0

Schrijf een reactie - Laat weten wat je hier van vindt!