HOME - RSS - AUTO TRANSLATE

10 augustus 2015

16 JUNI, dinsdag. Bolzano Italie. 

Ook vandaag regende het toen ik uit het raam keek. De bewolking hing zo laag dat er geen berg te zien was.
Omdat Bolzano in Italiƫ op het programma stond liep omstreeks 06.30 uur de wekker af. Even over 7 uur zijn we vertrokken richting Italiƫ. De gehele weg naar Bolzano hebben we in de regen gereden. Ook in de stad zelf regende het. Niet hard maar wel gestaagd. Dat duurde tot het begin van de middag. Daarna werd het droog en benauwd warm.
Bolzano is de moeite waard om het te bezoeken. Ondanks het weer was het er toch gezellig. We hebben de domkerk bezocht en voor de rest heerlijk gewinkeld, wat spullen gekocht op de markt waaronder 1 kg gedroogde tomaten en paddenstoelen. Ook hebben we weer echt Italiaans gegeten.

Daarna weer richting Oostenrijk. Onderweg begon het weer te regenen maar in Oostenrijk was het droog. Ondanks dat het weer niet geweldig was hebben we ons prima vermaakt. Helaas kunnen we niet zeggen dat het weer de komende dagen veel beter zal worden, maar gelukkig vermaken we ons best. 

In de regen op weg naar Bolzano.

Zo'n heerlijk gebakje maakt veel goed.

Dit plaatje geeft goed weer wat voor weer het was.

Regen of geen regen, Anneke blijft gewoon zonnig kijken.

De markt met heel veel kramen heerlijk fruit en groentes

Het centrale plein in de stad met op de achtergrond de Dom Kerk

Wie van de twee is de echte dame.


In de buurt van de Brennerpas kwamen we meerdere van deze wegreconstructies tegen. Ze zijn bestemd voor voertuigen die op de steile en lange hellingen naar beneden hun voertuig niet in bedwang kunnen houden. Zij kunnen dan op de steil omhooglopende wegstukken hun voertuig tot stilstand brengen.

Reacties: 0

Schrijf een reactie - Laat weten wat je hier van vindt!