HOME - RSS - AUTO TRANSLATE

30 augustus 2015

2 JULI, donderdag. Salkammergut gebied.

Prachtig weer met temperaturen boven de 30 graden. We hebben ook vandaag weer ruim 200 km gereden en wel naar het Salzkammergut gebied. Het is het bekende merengebied ten oosten van Salzburg.
Je hebt mogelijkheden genoeg om je daar te verpozen  langs de vele meertjes en meren. Wij hebben gekozen voor de Wolfgang See. Het is wel een van de bekendste wat voornamelijk te wijten is het plaatsje St. Wolfgang. Daar staat het bekende restaurant/hotel Weiβen Rӧssl, naamgever van de beroemde operette Im Weiβen Rӧssl. Het plaatsje is een waar toeristenoord waar de mensen met bussen vol worden aangesleept. Het is er ook gezellig wandelen in de romantische straatjes. Ook de 800 jaar oude bedevaartkerk is overigens een bezoekje waard. 

Verder hebben we St, Gilgen bezocht. Het is het dorpje waar de moeder van Mozart is geboren en waar zijn zuster Nannerl vele jaren heeft gewoond. Toen we de kerk bezochten werd er op het orgel gespeeld. Het kerkje heeft ook Mozart geïnspireerd voor het schrijven van orgelmuziek. Ook zijn we met de kabelzweefbaan naar de top van de Zwӧlferhorn gegaan. Boven heb je een adembenemend uitzicht over de bergwereld om je heen en de daartussen gelegen meren.  Het was weer een prachtige dag.


Met de babelbaan omhoog. Beneden het plaatsje St. Gilgen.Beneden de Wolfgangsee.

Vrij als een vogel.


Een gezellig pleintje in St. Gilgen.

Het interieur van het kerkje in St Gilgen. 

Een prachtig Mariabeeld.

De kerk van St. Wolfgang.

Het beroemde hotel Im Weissen Rossl. 

Anneke voor het beroemde hotel.Het interieur van de prachtige kerk van St Wolfgang.Benatsky, de componist van de operette Im Weissen Rossl. Hij heeft ervoor gezorgd dat St Wolfgang  wereldwijd zijn bekendheid heeft verworven.

  Een van de vele gezellige straatjes in het stadje.

De Wolfgangsee. 

Reacties: 0

Schrijf een reactie - Laat weten wat je hier van vindt!