HOME - RSS - AUTO TRANSLATE

27 januari 2016

Durbuy en Bastogne

Dinsdag 21 oktober.

Vandaag in een grijze wereld geleefd waarbij er zo nu en dan wat regen viel.
De dag hebben we doorgebracht in de plaatsen Durbuy en Bastogne.
Eerst hebben we Durbuy bezocht volgens de brochure het kleinste stadje van de wereld. Of dat zo is betwijfel ik maar het is wel een allerleukst plaatsje met veel winkeltjes en horeca gelegenheden. Het was er behoorlijk druk. Er waren heel veel Nederlanders waar natuurlijk de herfstvakantie aan bijdroeg. Maar er waren ook heel veel Japanners en Chinezen. Met bussen vol werden zo aangevoerd. Zodra ze uit de bus waren gingen ze in een lange colonne door het plaatsje. Het is altijd leuk om te zien hoe zij uitgebreid poseren. Wel zijn de prijzen meegegroeid met de populariteit van het plaatsje.  Een simpele maaltijd koste algauw 25 euro. Het resultaat daarvan was dat de frietzaak het heel erg druk had. Vooral gezinnen met enkele kinderen wisten de zaak te waarderen.
Daarna zijn we doorgereden naar Bastogne, het stadje waar in het Ardennenoffensief hevig is gevochten. Vele tienduizenden Amerikanen hebben daar voor onze vrijheid het leven gelaten. In en om het plaatsje worden op veel plaatsen door standbeelden en opgestelde wapens aan die strijd herinnerd
Op weg naar de thuisbasis werden we nog getrakteerd op hier en daar dichte mist en  regen.
Burbuy, het kleinste stadje ter wereld.
Even kijken waar welke kant we opmoeten.
Ben ik al aan de beurt.Een schone slaper in een leuk doorkijkje.Anneke heeft een leuk kereltje gevonden.Prachtige herfstkleuren.


In Bastogne stond deze tank als herinnering aan de hevige strijd die hier heeft plaatsgevonden tijdens het Ardennen offensief.


Een inslag in het 25 mm dikke plaatstaal van de tank.


Piet watertandend voor een slagerij.


Even een kaartje sturen naar Lucas, onze kleinzoon.

Prachtig kunstwerkje in vlammende herfstkleuren.

Reacties: 0

Schrijf een reactie - Laat weten wat je hier van vindt!