HOME - RSS - AUTO TRANSLATE

26 januari 2016

Stavelot.

Maandag 20 oktober 2015 Stavelot.

Omstreeks 08.00 vertrokken we richting Stavelot, gelegen in de Ardennen in Belgie.
Volgens de navigatie een kleine 250 km. De rit vorderde vlot tot zo'n 10 km. voor Luik. Daar kwamen we in een file terecht waar we 20 minuten helemaal stil kwamen te staan.  Gelukkig stonden we dicht bij een afslag waardoor we de rijksweg konden verlaten. We zijn daarop naar Luik gereden.
Daar waren we al meer geweest. We vonden het toen geen gezellige stad en alles zag er nogal grijs en enigszins verpaupert uit. Nu was het nog niet veel beter al moet gezegd worden dat er flink wordt gewerkt om de boel op te knappen en nieuwbouw neer te zetten. Na een rondje te hebben gemaakt zijn we weer vertrokken.
We hadden nu echter een andere route ingegeven om in ieder geval de file te ontlopen.   Dat was een goede beslissing want toen we de rijksweg in tegenovergestelde richting reden was de file alleen nog maar groter geworden. De mensen zaten langs de vangrail   Koffie te drinken en zelfs muziek te maken.
Wij konden gelukkig via een omweg Stavelot bereiken. Het is een klein plaatsje waar op het centrale marktplein ons hotel lag.
Omdat we te vroeg waren zijn we eerst wat boodschappen gaan doen. Daarna konden we in het hotel terecht. We kregen een kamer op de 3e verdieping welke gelukkig met de lift kon worden bereikt. De kamer zag er wat gedateerd uit maar was wel gezellig ingericht met eiken meubelen en een echt balken plafond.
Nadat we ons hadden ge├»nstalleerd zijn we nog een bezoekje gaan brengen aan het stadje Malmedy.  Daarna weer naar het hotel waar we vroeg te kooi zijn gegaan.Het Marktplein van Stavelot. De bestrating van het Marktplein. Het bestond uit stenen die zo bijzonder waren dat zij tot het erfgoed van Belgi├ź behoorden. In Stavelot was een tentoonstelling van Anne Frank.


Oma neemt bedachtzaam een kleine versnapering op de hotelkamer.


Anneke is even aan het mailen in de receptie


Smaakvol zitgedeelte in het hotel.


Anneke geniet van de slakken.


Een heerlijke wildschotel voor Piet.

Reacties: 0

Schrijf een reactie - Laat weten wat je hier van vindt!