HOME - RSS - AUTO TRANSLATE

10 augustus 2015

12 JUNI, vrijdag. Seefeld.

Prachtig weer tot half in de middag, daarna werd het snel bewolkt. Vandaag naar Seefelt geweest. Een wat mondain stadje wat helemaal ingesteld is op het toerisme. Er is een leuk autovrij centrum om te wandelen en te shoppen.
In het verleden was het stadje erg populair bij Nederlanders. Nu komen er nog wel wat landgenoten maar is niet meer zo in trek als toen.
We zijn na afloop gas gaan tanken langs de autobaan in de buurt van Innsbruck. Dat was zo’n 30 km. verderop. Om er te komen moet een steile provinciale weg worden genomen met een stijgingspercentage van 16 procent. Naar beneden is dat een lastige zaak, vooral omdat het stuk weg kilometers langs is. Er mogen geen caravans  komen omdat dat te gevaarlijk is. Er zijn overal omhoog lopende uitwijkstroken voor het geval dat, b.v. een vrachtauto niet genoeg remcapaciteit heeft om genoeg snelheid te kunnen verminderen, je daar kunt uitwijken of een vrachtauto kan daar zelf uitwijken als hij de zaak niet in bedwang kan houden. De stroken worden langs de weg op grote borden aangegeven. Ook wij remden lang niet genoeg af op de motor om een veilige snelheid aan te kunnen houden. Het was dus zaak regelmatig, kort maar wel stevig, flink in de remmen te gaan. Het waren spannende kilometers omdat er toch altijd bestuurders zijn die zich wat angstig gaan gedragen en dan vreemd rijgedrag gaan vertonen. Ook zie je bestuurders die continu blijven remmen wat natuurlijk gloeiend hete remmen oplevert.
We hebben tot op heden redelijk goed weer gehad. De vooruitzichten zijn echter niet best. Het wordt kouder en er gaat meer neerslag vallen. Het prachtige kerkje in Seefeld.

Een indrukwekkend kunstwerk aan de gevel van de kerk.

Het gezellige winkelhart van het stadje. Anneke kijkt of er nog wat voor haar te vinden is.


De tijd tweemaal aangegeven.

Reacties: 0

Schrijf een reactie - Laat weten wat je hier van vindt!