HOME - RSS - AUTO TRANSLATE

09 augustus 2015

10 JUNI.  Woensdag. Timmelsjoch - Merano Italie.

We hadden gisteren het plan opgevat om vandaag de Timmelsjoch te “bedwingen”.
Verleden jaar hebben we met Riet en Wim het eerste stuk gereden en nu wilden we hem helemaal doen naar Italië. Dus wekker om 6.00 uur gezet maar helaas toen we naar buiten keken zaten de bergen in de mist. Het is juist het uitzicht wat het belangrijk maakt dus dat was een tegenvaller. Op ons gemak genoten van een ontbijtje en de plannen aangepast, het werd nu: Solden een dorpje 17 km richting Timmelsjoch.
Toen we daar aankwamen werd het uitzicht steeds helderder dus toch de stoute schoenen aangetrokken en door gereden de Timmelsjoch op. De Timmelsjoch is een bergpas welke ruim 2500 meter hoog is en daarmee één van de hoogste in Europa.  Boven zouden we een kopje koffie drinken maar het tentje was weg in plaats daarvan waren bouwvakkers bezig en twee grote hijskranen.
Er wordt daar een enorm gebouw neergezet incluis een nieuwe kabelbaan. Wij verder gereden over de grens nadat we € 18,00 hadden betaald voor een retour, de grens over naar Italië. Het was knap koud daarboven 7 graden. We reden door wegen bekleed met sneeuwwanden en een prachtig uitzichten. Sommige stukken weg zijn als het ware tegen de steile bergwanden aan geplakt. Er zijn erg veel haarspeldbochten. De weg is echt spectaculair te noemen. We kwamen ook een fietsers tegen maar geen ebikesJ! Motorrijders zijn er heel erg veel en is een geliefd traject voor ze. Ook een paar bergmarmotten passeerden we, erg grappige beestjes. Maar het mooiste waren de uitzichten met heel veel sneeuw en prachtige vergezichten.
Nadat we aan de Italiaanse kant nog enkele pittoreske dorpjes waren gepasseerd arriveerden we in Merano een leuk echt Italiaans stadje. Gelijk wat (eindelijk) gedronken, Anneke dronk 500 cc Spa rood op! Lekker aan shoppen geweest. En daarna een heerlijke spaghetti genomen. In  het gerecht van Piet waren 40 tenen knoflook verwerkt! Maar het was super lekker!
Voor één keer alleen maar koolhydraten, zo fout! Maar het is vakantie!
Wij vonden Moreno een leuke stad groter dan we gedacht hadden en super gezellig!
Van onze huiseigenaar vernamen we dat het daar altijd mooi weer is en erg heet!
Dus al met al was het een dag met een goud randje!


Anneke haalt even een frisse neus

Hoogste punt van de pas.

Beetje sneeuw op de weg.

Bergmarmot op de weg.

De pas aan de Italiaanse kant.

Heerlijk zo'n koel drankje.

In dit straatje hebben we heerlijk gegeten.
Heerlijk, spaghetti met knoflook 

De snelstromende rivier die door Merano stroomt en waar de bewoners lekker kunnen pootje baden.

Kramen vol met heerlijkheden. 

De wegen zijn bijna tegen de steile hellingen aangeplakt.

Hoog in de bergen geniet Anneke van een drankje en een hapje.

Poseren voor een machtige bergwereld.

In deze prachtige bergwereld wordt je stil en voel je je heel nietig en klein.


Reacties: 0

Schrijf een reactie - Laat weten wat je hier van vindt!