HOME - RSS - AUTO TRANSLATE

04 augustus 2015

DONDERDAG 4 JUNI. (Sacramentsdag in Duitsland), Heidelberg.

Omstreeks 07.00 uur vertrokken uit Valkenburg richting Heidelberg. De reis ging voorspoedig omdat het Sacrementsdag en dus rustig was  op de weg. Sacramentsdag  is in Duitsland een soort zondag wat betekende dat er vrijwel geen vrachtvervoer op de weg was.
Onderweg hebben we nog wel een Duif op de voorruit gehad. Het was een behoorlijke klap. Veel veren in het rond en wat smeerboel op de voorruit. Voor de rest viel het gelukkig allemaal mee.
Omstreeks 12.00 uur arriveerden we bij het hotel in een van de buitenwijken van Heidelberg. We kregen een prima kamer toebedeeld. Het hotel ligt naast een groot koopcentrum wat vandaag dicht is vanwege de feestdag.
We zijn daarna met een soort sneltram naar het centrum van Heidelberg  gereden. Een prima verbinding met de opstapplaats vlak naast het hotel. Een dagkaart voor twee personen kost ongeveer 8 euro. Daarmee mag je de gehele dag reizen met het openbaar vervoer.
Het was behoorlijk druk in het oude centrum van Heidelberg. Van de vele horeca gelegenheden werd druk gebruik gemaakt.  Ook de buitenterrassen zaten vanwege het mooie weer lekker vol wat een gezellig geheel opleverde. Ook wij hebben lekker op een terrasje gegeten en van een ijsje genoten.

Daarna weer met de tram terug naar het hotel. Morgen gaan we weer terug naar het centrum om lekker te gaan shoppen in de vele mooie winkels.


Heidelberg is een belangrijke unieversietijdsstad in Duitsland. Het heeft een mooi en gezellig oud centrum waar je gezellig kunt winkelen en je je tegoed kan doen aan een hapje en drankje op een van de vele gezellige terrasjes. 


Anneke op het centrale plein in het centrum van de stad waar veel lijnen van het openbaar vervoer samenkomen.

Anneke met haar puntje ijs.


Piet met zijn nieuwe Stetson.

Reacties: 0

Schrijf een reactie - Laat weten wat je hier van vindt!