HOME - RSS - AUTO TRANSLATE





19 december 2010

Bezoek aan Thuringen in Duitsland.

Van maandag 18 tot en met vrijdag 22 oktober zijn wij met de auto naar de deelstaat Thuringen en Duitsland geweest. Wij logeerden in een klein hotelletje in het stadje Eisfeld. Een gebied dat vroeger tot de DDR behoorde. Hier en daar waren de sporen daarvan nog duidelijk zichtbaar. De winkeltjes zagen er, vooral in de kleinere plaatsen, nog steeds armoedig uit met slechte verlichting en de spullen nog steeds uitgestald op schappen langs de wand net zoals dat ik de DDR tijd gebeurde.
Zo'n 60 tot 70 km boven het stadje waar wij logeerden liggen de steden Erfurt en Weimar.
Vooral voor die steden waren we naar Thuringen afgereisd.
De eerste stad die we bezochten was Erfurt de hoofdstad van de deelstaat. Er is voor de tourist veel te zien. Wij hebben gezellig in het centrum rond gewandeld en gewinkeld. Tijdens onze wandeling hebben we o.a. de Kramerbrug over de rivier de Gera, de langste brug van Europa welke geheel is vol gebouw met huizen en winkeltjes, bezocht. Ook hebben we de dominant op de Domplatz aanwezige St. Marien Dom en dedirect daarnaast gelegen St. Severi Kirche bezocht. Om de kerken te bezoeken moet je een enorme trap op welke ligt ingeklemd tussen de twee gebouwen. Op diverse plaatsen wordt je herinnerd aan het feit dat Maarten Luther hier heeft gewoond en gewerkt.
Het centrum van de stad is prachtig gerestaureerd en het is de moeite waard om een bezoek aan de stad te brengen.

Op woensdag hebben wij een bezoek gebracht aan het stadje Weimar. Het is de stad waar drie grote Duitse schrijvers, Goethe, Schiller en Herder, woonden en werkten. Verder hebben kunstenaars zoals Franz List, Richard Strauss en Friedrich Nietzsche er gewoond en inspiratie op gedaan voor hun werk.
In de DDR tijd was de stad een bolwerk van de partijbonzen. Het centrum is ook hier prachtig opgeknapt. Er is een groot modern winkelcentrum, geheel overdekt, met prachtige winkels. Wij hebben er goedkoop enkele messen kunnen kopen.

Donderdag zijn we naar het stadje Coburg afgereisd. Het stadje wordt gedomineerd door een enorm fort, de Veste Coburg, een van de grootste van Duitsland. In de veste heeft Luther zich in 1530 een half jaar verstopt. Wij hebben gezellig door het centrum geslenterd en gewinkeld.

Thuringen is een prachtig gebied met veel bossen en kleine dromerige plaatsjes waar de tijd soms lijkt stil gestaan te hebben. Toen wij er waren heeft het weer niet altijd meegewerkt. Wij hebben er vorst sneeuw en regen gehad. De momenten dat wij door prachtige bossen reden werd ons zicht veelal beperkt door mist en sneeuw.
Wij hadden een goed hotel met een grote kamer en goed eten. Zowel heen en terug is de reis goed verlopen.

Reacties: 1

Anonymous Hans en Esse zegt...

Mooie reis en een heel mooi stukje Piet, leuk hoor om weer eens wat van jullie te lezen.....

23/12/10 18:41  

Schrijf een reactie - Laat weten wat je hier van vindt!