HOME - RSS - AUTO TRANSLATE





07 juni 2010

Weer op de boot.

Zaterdag 5 juni 2010,  Scharendijke

We verblijven weer op onze boot. Het is lang geleden dat we langere tijd aan boord zijn geweest. Vorige weekend zijn we met 4 boten gaan varen met de Sorren,  dat is een koosnaam van  Soroptimist  International, een serviceclub van vrouwen waar Anneke lid van is. We hebben toen vanuit Numansdorp een rondje Tiengemeten gedaan, waarbij we de lunch  (picknick) op het eiland hebben genuttigd.

Afgelopen donderdag zijn we vanuit Numansdorp weer teruggevaren richting Scharendijke. De nacht hebben we doorgebracht op de Mosselbank, een klein eilandje in de Grevelingen. De volgende dag zijn we naar onze thuishaven gezeild. Onderweg werden we blij verrast met  een  bruinvis die met ons mee zwom. Het blijft  leuk en je wordt er altijd weer blij van.

Lucas is ook al op bezoek geweest op de boot. We hadden de rubberboot opgepompt en waren benieuwd of hij het leuk zou vinden. Toen ik voorstelde om een rondje te gaan varen stapte hij zonder problemen aan boord. Hij vond het prachtig en wilde na een paar rondjes varen nog wel een paar rondjes maken.

Afgelopen dagen hebben we de bovenkant van de  boot schoongemaakt. Omdat we vorig jaar amper aan boord zijn geweest en ook de boel niet erg goed hadden onderhouden, moesten we nu extra ons best doen om alles te laten glimmen. De komende weken moet het dek opnieuw worden geverfd. Ook het teakhout in de kuip moet worden vernieuwd. Het betekend dat, ondanks dat we niet ver weg gaan, wij ons niet behoeven te vervelen. 

Reacties: 0

Schrijf een reactie - Laat weten wat je hier van vindt!