HOME - RSS - AUTO TRANSLATE

27 oktober 2013

DINKELSBUHL - NORDLINGEN

Woensdag 25 september.

Vanmorgen afscheid  van Bad Windsheim genomen. Zowel Anneke als ik hebben vannacht slecht geslapen. Gelukkig was het ontbijt in het hotel erg goed. Na de boel te hebben ingeladen zijn we op weg gegaan naar Dinkelsbuhl.  Een stadje met prachtige grote huizen. Allen gekleurd in de bruin/gele kleur die hier erg populair is. Na een kopje koffie zijn we verder gereden richting Nordlingen. Een stadje gelegen in een krater welke daar vele millioen jaren terug in was geslagen door een meteoriet.
Nadat we de auto hadden geparkeerd het stadje ingewandeld. Het was er gezellig druk. Er was markt en dat zorgt altijd voor een kleurijk geheel. Hier worden op de markt nog groenten e.d verkocht die door de boeren zelf worden verkocht. Ook hier kon je weer goedkoop eten bij bijvoorbeeld de slager en de bakker.
Half in de middag zijn we vertrokken naar ons volgende verblijf. Een gasthof in het plaatsje Dasum. Het is een plaatsje wat ongeveer 10 km oostelijk van Augsburg ligt.
Daar aangekomen bleek de gasthof te bestaan uit diverse gebouwen. Verder was er een slagerij welke o.a het vlees en de vleeswaren voor de gasthof verzorgd.
De kamer welke we kregen toegewezen was simpel maar alles was aanwezig, zelfs de vliegenhorren ontbraken niet.
Morgen gaan we naar de grote blikvager van de Romantische Strasse het Schloss Neuschwanstein. Het schijnt er enorm druk te zijn en de bezichtiging is lopende band werk. Niet te laat komen want dan is je beurt over.
Morgen omstreeks 7.00 uur vertrekken we. De rit ernaartoe is ongeveer 120 km. Rond 09.00 uur moeten we er zijn om onze gereserveerde kaarten op te halen.

Reacties: 0

Schrijf een reactie - Laat weten wat je hier van vindt!