HOME - RSS - AUTO TRANSLATE





18 januari 2013

Donderdag 3 januari 2013


Donderdag 3 januari 2013.
Bezoek aan Parijs.

Met Serge en Sariena wederom met de trein naar Parijs. Yuri, Jolanda en Lucas gaan met de auto richting Disneyland.
We zijn vandaag naar Parijs gegaan om te shoppen. De eerste winkels gelegen rond de kerk Ste. Marie Madeleine  doen we gezamenlijk, drinken daarna nog een kopje koffie, waarna Serge en Sariena en wij ieder onze eigen weg gaan. Het gedeelte van Parijs waar onder meer de grote warenhuizen zijn gevestigd is een winkelgedeelte bij uitstek. Wij bezoeken de  Le Printemps en La Fayette. Vooral de laatste is zeker een bezoek waard vanwege zijn prachtige interieur. Centraal in het gebouw is een reusachtige koepel van gekleurd glas waaronder nu, tijdens de Kerst,  een prachtige kerstboom was opgetuigd.

 Alle grote merken op allerlei gebied zijn er te vinden. De prijzen zijn overigens hoog. Zo werd er in de supermarkt vlees verkocht voor 260 euro per kilo.
Half in de middag zijn we ook nog een bezoekje gaan brengen aan de Opera. Om alleen al het interieur te kunnen gaan bekijken moesten we een half uur in de rij staan. Dat wordt ruimschoots goed gemaakt als je binnen bent. Je wordt werkelijk geïmponeerd door het overdadige versierde gebouw. Zie verder,    http://www.stadsverkenner.com/parijs/operagarnier

Daarna gezamenlijk met Serge en Sariena weer richting Boissets. Onderweg nog even boodschappen gehaald waarna Sariena thuis een heerlijke maaltijd heeft bereid.

Omstreeks middernacht komen Yuri, Jolanda en Lucas thuis na een dag in Disneyland te hebben doorgebracht. Wij lagen al heerlijk op een oor. De volgende dag hoorden we dat zij het geweldig naar hun zin hadden gehad.

Reacties: 0

Schrijf een reactie - Laat weten wat je hier van vindt!